Klassiske kjoler du bør eje
SHOPPING

8 klassiske kjoler du bør eje

”Kvinder kan aldrig få for mange sko”, og heller ikke kjoler hvis du spørger os… Få de 8 mest uundværlige kjoler alle kvinder bør eje!

Hvad skal jeg have på i dag? Byg din garderobe op med klassikere som du kan bruge om og om igen, sæson efter sæson og undgå tøjkriser. Vælg klassiske kjoler som gør dig godt tilpas, og som du ved du altid kan gå tilbage til når tøjkrisen melder sig. Har du alle kjolerne i din garderobe? Hvis ikke, så er det vist tid til en shoppetur.

LÆS OGSÅ: Nemme tips: Sådan vedligeholder du dine sko og sneakers

1) Den lille sorte 

Den lille sorte er en klassiker som de fleste kender til. Coco Chanel introducerede os til den lille sorte i 1926, og sidenhen er kjolen blevet verdensberømt. Hun ville give kvinder en enkel kjole, som var tidløs. Kjolen er i dag et must i enhver kvindes garderobe, da den kan redde enhver tøjkrise. Gå efter en enkel kjole, så du kan beholde den i din garderobe sæson efter sæson. Shop den lille sorte i galleriet nederst i artiklen…

2) Sommerkjolen

Alle kvinder bør eje en kjole så florlet og sommerlig, at de drømmer om den hele vinteren. Spagettistropper, lette stoffer og lyse farver er et must for sommerkjolen. Bær den som den er, og når duggen falder og stjernerne bliver klare, så tilføj din chunky sweater.

LÆS OGSÅ: 16 smukke sommerkjoler fra danske designere

3) Festkjolen

Festkjolen er sjældent øverst på prioriteringslisten, men når invitationen til et bryllup, galla eller en anden festlig begivenhed ligger i postkassen, spreder panikken sig hurtigt. Tøjkrise! Vi kender det alle. Afsti afsted til diverse butikker for at opstøve en passende kjole. Men som altid kan man aldrig finde det rigtige, når man virkelig mangler det. Derfor er det en god idé, at have en festkjole hængende hjemme i garderoben – så er du på forkant og har god tid til at finde en god gave og gøre dig lækker til festlighederne. Festkjolen kan både være lang, kort, stram eller løs – festkjolen har ingen regler, i modsætning til før 20’ernes oprør mod de upraktiske kjoler. Dog skal man altid følge invitationens dresscode, hvis sådan en står skrevet.  

LÆS OGSÅ: Må man have sort på til bryllup?

4) Skjortekjolen

Skjortekjolen er et must, da den både kan bruges på arbejde og til en afslappende weekend, hvis man styler den rigtigt. Det er en klassisk kjole, som nok aldrig går af mode, da den kommer i uendelige farver, mønstre og detaljer. Brug den på arbejde med flade sandaler eller mules, og til weekendens brunch med behagelige sneakers.

LÆS OGSÅ: Sådan styler du din skjortekjole

5) Vinterkjolen

Vinterkjolen er en af de mest undervurderede kjoler, hvilket er en skam, da den er et must. Den er genial på de dage, du har brug for at iføre dig noget varmt, men behageligt, og så kan den styles på utallige måder. Vælg en simpel kjole, som du kan style op eller ned med accessories og sko.

I galleriet nederst kan du shoppe de uundværlige kjoler!

6) Arbejdskjolen

Arbejdskjolen er et must, når du har brug for at iføre dig noget der giver dig et ekstra boost. Et boost, som øger din selvtillid, så du føler dig klar til at erobre verden (eller bare dit møde…). Brug den, som den er, om sommeren med bare ben, og tilføj strømpebukser og en lækker cardigan om vinteren. Der er forskellige regler om hvad en passende dresscode er fra kontor til kontor. Har dit kontor ingen dresscode, så har vi opstillet nogle få tommelfingerregler som du bør følge: 1. Ingen maveblusen – den er til fritidsbrug. 2. Kjolen må ikke være så kort, at du ikke kan bukke dig ned. 3. Nedringet er flot, men på arbejdet kan det være liiidt for upraktisk.

LÆS OGSÅ: Skørt trick får dig til at træffe bedre beslutninger inden et møde

7) Lag- på-lag kjolen

Lag-på-lag kjolen kan du bruge hele året rundt, og til alt i din garderobe. Vælg en kjole, som ikke er for stram, da den helst skal kunne gå over bukser. Style kjolen om sommeren med en T-shirt under og en chunky strik til, når mørket falder på. I de køligere måneder kan du bruge kjolen med bukser under og en cardigan over.

Forkæl dig selv med et abonnement på IN og få en eksklusiv gave - KØB HER

8) Date-kjolen

Kjolen, som du ved klæder din krop, som vækker gode minder og giver dig sommerfugle i maven. Datekjolen kan være stram, løs eller noget tredje - bare den føles rigtig for dig – så du kan iføre dig den på de ekstra romantiske aftener, hvor du bare gerne vil udstråle selvtillid…

Shop de uundværlige klassiske kjoler i galleriet

8 klassiske kjoler du bør eje

Læs mere om: