SHOPPING

De 11 bedste gaveideér til fars dag

Forkæl din kære far på fars dag med den helt rigtige gave. Måske er din far manden, der har alt? Frygt ej, for her er de 11 bedste gaveidéer til fars dag!

Fars dag er en god anledning til at forkæle din kære far og vise taknemlighed for alt det, han gør eller har gjort for dig. En fars dags gave er derfor et symbol på din kærlighed til ham. Det betyder ikke, at gaven behøver være en stor byrde for dit månedlige budget – for det er jo tanken, der tæller.

LÆS OGSÅ: Fars dag: 10 fædre med charme, selvtillid og lækkert hår

Det kan dog alligevel være svært at finde den helt rigtige gave, og derfor har du her mulighed for at samle inspiration til, hvilken gave du vil glæde din far med på fars dag.

De bedste fars dag gaveidéer

Herunder finder du de 11 bedste gaveidéer til fars dag – og der vil helt sikkert også være den helt rigtige gave til din far!

Giv ham parfume til fars dag

En duft er den klassiske gave til manden, der har alt – om det er til fars dag, fødselsdag eller jul. En parfume er altid en sikker gaveidé.

TIP: Undersøg, hvilke parfumer din far går med og om der er nogle der er ved at være tomme. De parfumer, han har på hylden, vil også give dig et prej om, hvilket type duft han er til – frisk, sød eller tør? Hvis ikke det er en parfume, han allerede har, er det en god idé at få et byttemærke på parfumen og en lille prøve med, så han kan afprøve duften.


Fra venstre:
Giorgio Armani, Acqua Di Giò Pour Homme Eau de Toilette, 100 ml, 660 kr. Kan købes online HER
Hermés, Terre d'Hermès Parfum, 75 ml, 890 kr. Kan købes online HER
Hugo Boss, Hugo Man Extreme Eau de Parfum, 60 ml, 475 kr. Kan købes online HER

Giv din far lækkert barbergrej

Hvis din far ikke kan bryste sig af det moderne vildmandsskæg, vil et sæt barbergrej i god kvalitet være en god gaveidé. Barberkosten fra Barberians er håndlavet og af kvalitetshår. Da barbering er hårdt for huden, kan du give din far en ekstra omgang pleje med. Aesop’s Moroccan Neropli Shaving Serum sikrer en tæt barbering samt beroliger og blødgør huden.


Fra venstre:
Barberians, Barberkost, 549 kr. Kan købes online HER
Aesop, Shaving Serum, 260 kr. Kan købes online HER

Giv ham en polo i gave til fars dags

En lækker polo i din fars yndlingsfarve er altid et hit. Du kan for eksempel forære ham en af klassikerne fra Polo Ralph Lauren eller Hugo Boss i gave. Dem kan man ikke gå galt i byen med.


Fra venstre:
Hugo Boss, 599 kr. Kan købes online HER
Polo Ralph Lauren, 799 kr. Kan købes online HER

LÆS OGSÅ: Simpelt tip: Sådan får du mere ud af dagen

Giv din far et whiskysæt til fars dag

Det er blevet meget moderne at have et lille barbord i bedste ’Mad Men’-stil. Hvis ikke din far allerede har det, kan du jo passende forære ham et whiskysæt i fars dags-gave – for eksempel som dette med det fineste mønster. Du kan toppe gaven op med en flaske whisky til at fylde karaflen med. Dette whiskysæt er fra Lyngby Glas og består af 5 dele: en karaffel og 4 glas.


Lyngby Glas, 549 kr. Kan købes online HER

Giv ham et ur i gave

Hvis du virkelig vil forkæle din far, kan du give ham et lækkert ur. Et ur er meget personligt og brug derfor tid på at undersøge, hvilken stil din far er til. Er han til de klassiske ure, som dette fra IWC, eller er han mere til et sporty ur? Eller måske et smartwatch? Der findes mange forskellige typer ure, og der er der derfor helt sikkert ét, der passer perfekt til din far.


IWC, 59.300 kr. Kan købes online HER

God lyd – giv din far en højtaler

Modsat da din far var ung, behøver højtalere ikke længere fylde en halv stue, ligne noget fra et øvelokale eller være sorte, for at spille godt. Måske trænger din far til en ny højtaler? Sonos højtaleren er efterhånden blevet fast inventar i manges hjem på grund af det smarte multiroom-system, der tillader dig (eller din far) at styre lyden i alle rum fra din telefon.


Sonos, 1.699 kr. Kan købes online HER

Giv ham et abonnement i gave

Er din far vild med mad og indretning? Så kunne du give ham et abonnement på Mad & Bolig i fars dags-gave. Hvis du giver ham denne gave, får han ikke bare én gave, men en gave om måneden i 3, 6, 12 eller 24 måneder.


Abonnement på Mad & Bolig, priser fra 119 kr. Kan købes online HER

Giv ham en god bog i gave til fars dag

En og er altid en god gave – også til fars dag. Du kunne for eksempel give din far krimien ’Kastanjemanden’ af Søren Sveistrup, som er manden bag kæmpesuccesen ’Forbrydelsen’. Eller du kan give ham ’Modne Mænd’ af Bo Østlund, hvor 24 kendte danske mænd fortæller – uden filter – hvordan livet ser ud fra de 60 år og opefter.


Fra venstre:
Kastanjemanden af Søren Sveistrup, 299,95 kr. Kan købes online HER
Modne Mænd af Bo Østlund, 99,95 kr. Kan købes online HER

LÆS OGSÅ: Her skal du se kirsebærtræerne vokse

Giv din far en oplevelse i gave

En gave du måske også selv kan få glæde af, er en oplevelsesgave. Holder din far af en god kop kaffe, kan du give ham et kaffekursus – sammen med dig selvfølgelig. Du kan også give ham en vinsmagning, city zafari, museumsoplevelse eller noget helt andet. Det er kun fantasien, der sætter grænser. Det væsentlige er, at du kan give din far en oplevelse, som I kan have sammen.

Giv ham en eksklusiv Champagne til fars dag

Hvad giver man til manden, der har alt? En champagnesabel. Champagnesablen bliver (som regel) kun brugt til nytår og store fester, men den kan også pynte som ophæng på væggen eller i reolen. Giv gerne sablen akkompagneret med en god flaske Champagne – for eksempel en Dom Perignon.


Fra venstre:
Lion Sabatier, Champagnesabel, 599,95 kr. Kan købes online HER
Dom Perignon 2009, Champagne, 1.149 kr. Kan købes online HER

Giv din far en weekendtaske i gave

Weekendtasken er uundværlig, hvis man skal på en kort rejse. Denne weekendtaske fra Mulberry er den perfekte fars dags-gave til din far, hvis han tit tager på korte ture og derfor skal have en lækker taske til at transportere sine ting i.


Mulberry, 5.781,97 kr. Kan købes online HER

LÆS OGSÅ: De bedste gaveidéer til mors dag