MIT IN

Alt du skal vide om forårets mode

Kalenderen melder (endelig) om forår – er din garderobe klar til det? Her er alt du skal vide om forårets modetendenser.

De varme frakker, huer og handsker kan nu officielt rykke bagerst i skabet. Kalenderen viser forår, og det er på tide at tilpasse garderoben de lunere temperaturer og det højere antal solskinstimer. En ny årstid markerer også et sæsonskifte i modebilledet, og SS19-tendenserne er rykket ind i butikkerne - og måske også allerede i dit klædeskab? Her får du et overblik over forårets største tendenser.

Men inden de nye tendenser rykker ind...

... bliver noget andet nok nødt til at rykke ud. Foråret er en glimrende anledning til at få ryddet op i garderoben, og 2019 er da også blevet året, hvor oprydningsbølgen for alvor har ramt danskerne. Den japanske oprydningsguru Marie Kondo har med en programserie på Netflix og flere bøger fået spredt sit budskab om mere orden i hjemmet.

Marie Kondos 5 oprydningsprincipper er:

  • Sortér efter kategori
  • Respektér dine ting
  • Styr din nostalgi
  • Giv videre
  • Fold det

Få uddybet Marie Kondos oprydningsprincipper HER, og få mange flere tips og tricks til at sparke gang i den helt store forårsoprydning i garderoben HER.

Forårets største tendenser og musthaves

Hvad tørster du efter i forårsgarderoben? Helt sikkert en lækker overgangsjakke og et par sneakers. Men mon ikke også en smuk kjole og et par festsko er tiltrængte til de skønne fester, der er i venter i forårsmånederne?

Find din nye overgangsjakke til foråret

Overgangsjakken er en forårsbebuder, og det signalerer et klart sæsonskifte, når det er varmt nok til at pakke vinterfrakken væk og trække i overgangsjakken i stedet. I år hitter klassikerne som denimjakken og den rå læderjakke (naturligvis) igen, men der har fundet sig flere farver og feminine silhuette ind i modebilledet end før. Det er særligt de sarte pastelfarver, der hitte dette forår - og beige er også en nuance, der har fået medvind og passer godt til det klassiske look. Hvad angår de klare farver er rød den helt store vinder. Den iøjnefaldende farve er til dem, der gerne vil skille sig ud. Du kan se mere til forårets skønneste overgangsjakker HER.

Rød er en skøn farve til forårets overgangsjakker.

Rød er en skøn farve til forårets overgangsjakker.

Find de perfekte sneakers til foråret

Sneakers er forårets foretrukne fodtøj og kan bruges i både afslappede og finere sammenhænge. På det seneste har flere store personligheder vist sig i sneakers til formelle begivenheder. HKH Kronprinsesse Mary dukkede op i sneakers til et officielt besøg i Italien, og den engelske skuespiller Emma Thompson havde sneakers på, da hun modtog en orden fra det britiske kongehus. Sæsonens sneakers må gerne skille sig lidt ud. Farvede og mønstrede sneakers er derfor i høj kurs, og selv de enkle sneakers har en iøjnefaldende detalje eller en lidt anderledes facon.

Se for eksempel de her to par flotte sneakers, der vil hitte hele foråret (og sommeren med!):

Farverige sneakers

Dette vilde par sneakers fra Calvin Klein, er uden tvivl en definition på forårets helt store sneakerstendens: store, sporty og flerfarvede. Selvom det ikke umiddelbart er den slags, du vil tage på til et par habitbukser eller nederdel, så er det netop den kombination, der gør dem endnu mere fede. Så kast dig bare ud i det!

Farverige sneakers fra Calvin Klein
Calvin Klein, 1.150 kr. Kan købes online HER

Sneakers med silketørklæde

Disse sneakers bærer på en tendens, som vi i den grad har spottet på catwalken og i gadebillederne: silketørklæder! Silketørklæder ses overalt – rundt om hanken på din taske og rundt om dit ben i et par flotte sandaler og nu også som snørebånd i sneakers.Sneakers med silketørklæde fra Emilio Pucci

Emilio Pucci 2.949 kr. Kan købes online HER

Er du interesseret i at se flere flotte sneakers til foråret? Så klik HER, og se de mest cool sneakers.

De største tendenser til forårets fester

Forår er lig med store begivenheder. Det er særligt sæson for bryllupper, og her følger jo en hel række både uskrevne og skrevne regler om påklædning. Må man for eksempel have sort på til et bryllup? Det svar finder du HER. Du kan også læse vores anbefalinger til, hvad du IKKE skal tage på til en bryllupsfest. Dem har vi samlet HER.

En kjole er altid en sikker vinder til en forårsfest.

En kjole er altid en sikker vinder til en forårsfest.

De her kjoler hitter til foråret

Skal du til bryllup eller en anden forårsfest, går du ikke galt i byen med en kjole. Særligt tre typer kjoler hitter denne sæson. en af dem er kjoler med store sløjfer som detaljer. Sløjfen er nu ikke kun brugt til at markere taljen med et bindebånd, men kan også være placeret andre steder på kjolen. Sløjfen er med til at give et feminint islæt, som både vil fungere som en fin kontrast til et par sneakers eller som en ekstra festlig detalje.

Lyseblå kjole med sløjfe i halsen

Til et fint arrangement vil den her kjole være din bedste ven. Du kan style den med et par høje sko eller ballerinaer, hvis du vil slippe for en høj hæl.

Tendenser til foråret - kjoler

Lyseblå kjole, Rohk, 5.935 kr. Kan købes online HER

Gul kjole med sløjfe

Den her kjole skriger forår og kan bruges til mange forskellige arrangementer. Læderjakke og støvler vil gøre den rå, og et par fine sko vil gøre den elegant.

Tendenser til foråret - kjoler

Gul kjole, Stine Goya, 2.165 kr. Kan købes online HER

Se de andre kjoletendenser, der hitter til foråret, HER.

De smukkeste sko til forårets fester

Både åbne og lukkede sko hitter til forårets fester, og der er ikke nogen regler, når det gælder styling.

Den lukkede sko

Hvis du vælger en lukket sko, så gå efter en med farve eller et par helt hvide. Det gør dem mere forårstilgængelige, end hvis du vælger en mørk støvle, som du alligevel har brugt til alle vinterfesterne. Giv dit outfit et frisk farvepust, og byd foråret velkommen med en farvet støvle.

Den åbne sko

Den åbne sko har flere funktioner denne sæson. Sokker i sandaler er nu (mere end) accepteret, og det skal udnyttes! Til de lidt koldere forårsaftener kan du sætte en farvede glimmer- eller netstrømpe i din sandal eller pump for både at holde lidt på varmen, men også for at give et lækkert og stilet look.

Er det den lukkede eller åbne sko, der tiltaler dig mest?

Se de flotteste sko til forårets fester HER, eller find inspiration til smukke sko til hverdag HER.

Der findes mange fantastiske festsko den her sæson.

Der findes mange fantastiske festsko den her sæson.