Annonce
Modetrends
TRENDS & STYLING

Efterårets modetrends du skal kende nu

INs redaktion var naturligvis med til modeugen i København. KIA sørgede for, at vi kom rundt til alle de store shows, hvor vi bed særligt mærke i tre store efterårstendenser: tern, jakkesæt og farveglæde.

Med en proppet show­kalender og den kaotiske trafik i København skal modepressen være på pletten for at nå at fange alle shows. Derfor hoppede INs moderedaktion under modeugen i den nye KIA Niro Plug-in Hybrid, som med sit optimerede hybridsystem er førende, når det gælder effektivitet og lav CO2-udledning.

LÆS OGSÅ: De bedste street style looks fra modeugens dag 2

Trend 1: Tern

Især tre tendenser gik igen både til modeshows og hos modefolket på gaden. Den første er tern, som allerede hitter dette forår – og til efteråret kan vi slet ikke få nok af tern. Rigtig mange brands havde tern med som en fast ingrediens: Miks gerne en kjole eller et jakkesæt i tern med en overfrakke i tern – og hvis du vil gå ‘all in’, kan tasken også have tern i mønstret.

Den grønne farve – ikke mindst smaragdgrøn som her – kommer til være alle vegne til efteråret.

Se flere billeder nederst i galleriet…

Trend 2: Jakkesættet

En anden tendens, som trækker en tråd til­bage i historien, er jakkesættet. Det blev først brugt af Marlene Dietrich i 1930’ernes brølende Berlin og dukkede op igen i 1970’erne, hvor Yves Saint Laurent blev kendt for sin fortolkning til kvinder. Ensfarvede jakker og bukser gik igen hos flere af de danske designere – og looket er mere taljeret og feminint end de mere firkantede jakkesæt, som hitter dette forår. Nogle jakkesæt var klassiske, mens andre så ud, som om delene var blevet hevet fra hinanden og syet skævt sammen igen.

Forkæl dig selv med et abonnement på IN og få en eksklusiv gave - KØB HER

Trend 3: Gul og grøn

Engang var danskere kendt som et folkefærd med favoritfarven sort. Det er ved at ændre sig – og det er den tredje gennemgribende tendens. Flere og flere springer ud i at bruge farver og ligne smukke påfugle. Til efteråret er der især to farver, som bliver toneangiven­de: grøn og gul. Grønt er godt for øjnene, hedder et gammelt motto, som danske designere har taget til sig: Mosgrøn, flaskegrøn, smaragd­grøn, pistaciegrøn – hele farvepaletten af grøn hitter på frakker, jakkesæt, T-shirts, kjoler og nederdele. Gul er en farve, som mange har holdninger til – ligesom gule roser, som nogle hader og andre elsker. Under modeugen brugte danske designere gul til ‘tone i tone’-looks, og det så forrygende ud fx med en gul trøje over en gul lang nederdel. Et gult halstørklæde, en gul sweater eller en taske i gul kan også friske en ternet frakke op, så du ikke kommer til at ligne Sherlock Holmes.

INs mode­redaktion bevægede sig rundt under den københavnske modeuge i i den nye KIA Niro Plug-in Hybrid.

Bag om KIA Niro Plug-in Hybrid

INs modeteam kørte under modeugen rundt i den spritnye KIA Niro Plug-in Hybrid, som har et moderne look, fordi det er en SUV crossover, hvor du får meget mere end en almindelig SUV. Du sidder stadig højt og har også fordelene fra en stationcar, fx et rummeligt bagagerum. Derfor hedder det en crossover.

En hybridbil er perfekt til bykørsel, hvor trafikken stopper op hele tiden på grund af kø eller røde lys. Den kan skifte mellem at køre på ren el op til 58 m/t og kører hele 76,9 km/t per liter benzin. Bilen har et meget højt udstyrs- og sikkerhedsniveau med bl.a automatisk nødbremse, en såkaldt Lane Keep Assistant, som hjælper dig med at holde din bane, og en Driver Attention Alert, som larmer, hvis du er ved at køre op i bilen foran.

Der er også touchskærm til fx at styre musikken eller finde vej, automatisk oplader til mobilen (android), og bilen har de langtidsholdbare LED-lygter foran og bagpå samt varme i sæderne. KIA Niro Plug-in Hybrid er en af de biler på markedet, som allermest reducerer udledningen af CO2 – 29 g/km. Læs mere om bilen HER

KIA Niro Plug-in Hybrid koster fra 264.999 kr.

Se flere billeder her i galleriet:

Modeugens tendenser

LÆS OGSÅ: De bedste street style looks fra modeugens dag 1