DESSERTER & KAGER

Rabarberkage med marengslåg

Det er sæson for rabarber, og i den anledning har vi brugt de lækre, røde stængler i en blød kage med sprødt marengslåg. Find opskriften her!

De sødsyrlige rabarber er en klassiker i det søde køkken, når de er i sæson. Vi har brugt de røde stængler i en blød kage med marengslåg, som hurtigt kan gå hen og føre til akut forårsforelskelse. 

Se også: Rabarbergrød med vaniljeis, marengs og crumble

Rabarberkage med marengslåg

Antal: 8-10 personer. 

Det skal du bruge til rabarberkage: 

Kagebund:

  • 4 æggeblommer (gem hviderne til marengs)
  • 125 g blødt smør
  • 125 g sukker
  • 250 g hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 dl mælk smør til formen

Inspiration: Rabarbersaft

Rabarberkompot:

  • 1 bundt rabarber, ca. 750 g
  • 1 vaniljestang
  • 150 g sukker

Marengslåg:

  • 4 æggehvider
  • 200 g sukker
  • 2 spsk flormelis

ER DU SULTEN EFTER MERE? FÅ FLERE OPSKRIFTER MED MAD & BOLIG!

Sådan laver du rabarberkage med marengslåg:

  1. Rabarberkompot: Tænd ovnen  på 175°. Skær blade og ender af  rabarberne, skyl stilkene grundigt, skær dem i stykker på 2 cm, og læg dem i et ovnfast fad. 
  2. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Bland sukker og vaniljekorn,  og drys det over rabarberne. Læg den tomme vaniljestang ved rabarberne. 
  3. Bag rabarberne i ovnen i 15 minutter, eller til de er møre. Rør rundt i rabarberne, så kompotten bliver tyk, og lad den køle af. Sigt lidt af væden fra, hvis kompotten er for tynd. 
  4. Kagebund: Del æggene forsigtigt, og hæld æggehviderne i en stor, ren og tør skål. Stil til side. Rør smør og sukker hvidt og blødt i en stor skål med en grydeske. Rør æggeblommerne i en ad gangen. Bland mel og bagepulver, og sigt blandingen over dejen. Vend forsigtigt melet i skiftevis med mælken, brug grydeskeen. 
  5. Fordel dejen i en smurt springform, ca. 24 cm i diameter. Bag kagen i 15 min. ved 175°. 
  6. Marengslåg: Pisk æggehviderne skummende med elpisker. Drys sukkeret i æggehviderne lidt ad gangen, imens du pisker, indtil hviderne er så stive, at der kommer tydelige mønstre i skummet. 
  7. Fordel rabarberkompotten på bunden, og smør derefter forsigtigt marengsmassen ud over rabarberkompotten. Hæld flormelis i en sigte, og drys den over marengslåget. 
  8. Sæt kagen tilbage i ovnen, og lad den bage i 15 min., til marengslåget er gyldent på toppen. Lad kagen køle lidt af, før du skærer den ud.

Prøv også: Rabarbertrifli

Tip: Når rabarbersæsonen er ovre, kan du bage kagen med hindbærmarmelade eller æblemos i stedet for rabarberkompot.

Se flere lækre sager med rabarber i galleriet herunder ...

10 geniale opskrifter med rabarber

Prøv også en rabarberkage med karamel!