Rødkålssalat med appelsin og valnødder
GRØNT

Rødkålssalat med appelsin og valnødder

Denne friske rødkålssalat med tørrede figner, appelsin og valnødder er det perfekte tilbehør til aftensmaden - særligt til jul.

Tidligere var det faktisk hvidkål, vi serverede til jul, men sidst i 1800-tallet blev rødkålen et symbol på Dannebrog under de nationalromantiske strømninger.

Traditionelt blev kålen – først den hvide og senere den røde – serveret syltet kun tilsat eddike og fungerede ligesom her som et surt indslag til de fede smage. Den friske kål tilfører desuden bitterhed.

Sådan laver du den perfekte andesteg!

Opskrift på rødkålssalat med appelsin og valnødder

Antal: 2 personer

Det skal du bruge for at lave rødkålssalat med appelsin og valnødder

  • ¼ rødkål (ca. 300 g)
  • 60 g tørrede figner
  • 1 usprøjtet appelsin
  • 2 spsk. æbleeddike
  • 3 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. honning
  • 25 g valnødder
  • Salt og friskkværnet peber

Sådan laver du rødkålssalat med appelsin og valnødder

  1. Snit rødkålen fint, og kom den op i en skål.
  2. Skær de tørrede figner ud i mindre stykker, og kom dem op i rødkålen.
  3. Riv appelsinskallen i en skål sammen med eddike, olie, honning, salt og friskkværnet peber, og rør det sammen til en dressing.
  4. Skær skrællen af appelsinen, og skær den ud i små tern.
  5. Kom dem op i dressingen. Hæld dressingen henover rødkål, og vend det hele godt rundt.
  6. Hak valnødderne, og kom dem op i rødkålssalaten.
  7. Vend det hele godt rundt, og servér til anden.

Prøv også disse rødkålssalater:

Klassisk rødkålssalat med appelsin og nødder

Rødkålssalat med dressing

Rødkålssalat med tahindressing

Hjemmelavet rødkål med ribssaft