Opskrift på sprød kylling i ovn - tid 45 min
KØD & FJERKRÆ

Saftig og sprød kylling i ovn

Lav saftig og sprød kylling i ovn på 45 minutter med den her nemme opskrift på hel kylling med valnødder, salvie, citron og hvidløg.

Den traditonelle hele kylling i ovn er populær, fordi den kan passe sig selv, men den kan også nemt blive en smule kedelig. Derfor har vi lavet en udgave, som gør den klassiske kylling i ovn lidt mere spændende. Vi har nemlig toppen den med en lækker blanding af valnødder, salvie, citron og hvidløg. Resultatet er en sprød og saftig kylling, som både kan serveres til hverdag og til fest. Den er rig på smag, og det bedste er, at den stadig kan passe sig selv i ovnen i 45 min., mens du laver noget andet.   

Tip! I denne opskrift skal du skal skære rygbenet ud af kyllingen, og det kræver en god skarp kniv.

Smag også: Kylling i ovn med granatæble

Kylling i ovn med valnødder, salvie, 
citron og hvidløg

4 personer. Tid: 45 min.
Ingredienser: 
  • ½ bundt salvie
  • 2 fed hvidløg
  • 75 g valnøddekerner
  • 1 usprøjtet citron
  • 1 dl olivenolie
  • salt og friskkværnet peber 
  • 1 hel kylling

Smag også: Kylling i ovn med lime og honning

Sådan laver du sprød kylling i ovn: 

  1. Skyl salvien, og pil hvidløget, hak begge dele, og hæld det op i en skål.
  2. Hak valnødderne, riv citronskallen fint, og bland sammen med salvien og hvidløget.
  3. Tilsæt lidt olie, salt og peber, og bland det hele sammen til en tæt blanding.
  4. Skær rygbenet ud af kyllingen, og læg den fladt på en bageplade.
  5. Smør lidt af valnøddeblandingen ind under skindet på brysterne, og drys resten af blandingen ud over kyllingen, krydr med salt og peber, og dryp resten af olien ud over.
  6. Sæt kyllingen i ovnen ved 180°, og steg den i 45 minutter, indtil den er helt gylden og sprød på toppen.
  7. Tag kyllingen ud af ovnen, lad den trække i 10 minutter, og skær den ud i mindre stykker.

Find flere retter med kylling 

Vi har samlet flere lækre retter med kylling, som du nemt kan lave. Bladr igennem galleriet, og find din favorit: 

Nem aftensmad med kylling