Annonce
5-ting-som-kan-skade-dit-haar-naar-du-farver-det
HÅR

5 ting, som kan skade dit hår (når du farver det)

Farver du hår? Så vil du måske blive overrasket over, hvor meget skade du kan gøre på dine hårstrå. Men der er heldigvis noget, du kan gøre for at undgå det.

For flere kvinder er hårfarven en del af en identitet. Måske har man behov for at lave et drastisk skift, når der sker en stor omvæltning i livet – fra lys til mørk, eller omvendt – eller også har man stolt båret den samme hårfarve i årtier, og ens (måske dybrøde) lokker er blevet et kendetegn, man ikke kan forestille sig at være foruden.

Det er derfor ikke overraskende, at der er mange, der farver hår for at få præcis den nuance, de ønsker. Men hårfarve kan også slide og gøre skade på håret, hvis man ikke bruger de rigtige teknologier.

LÆS OGSÅ: Her er de 5 værste ting, vi gør ved vores hår

5 ting, som kan skade dit hår (når du farver det):

1. Du svækker mikrobindinger i hårstrået

Hvis du farver dit hår ofte, har du måske lagt mærke til, at hårstråene knækker mere, at dit hår er mere porøst, og at dit hår ikke længere føles blødt, men i stedet groft og tørt. Det er fordi, farveprocessen kan svække eller ødelægge mikrobindingerne i håret. Mikrobindingerne er dem, som holder sammen på hårfibrene inde i hårstrået.

2. Du farver håret for ofte

En permanent farve kan være en hård omgang for håret, og hvis du gentager farveprocessen ofte, kan der typisk ske skader i hårstrået, hvis du ikke er grundig nok til at pleje håret under farvningen. En løsning kan være at begrænse farvningen til hårrødderne frem for at give hele håret turen hver gang. En anden løsning kan være at bruge hårfarve med plex-teknologi, som plejer hårstrået under farvningen, så du undgår skader.

Hvad er plex-teknologi? 
Hårfarve og plejeprodukter med plex-teknologi indeholder en særlig serumblanding, der beskytter og reparerer mikrobindingerne i håret. Resultatet er stærkere og sundt hår, der holder bedre på farven og kan tåle at blive farvet oftere.

3. Du bruger ikke de rigtige plejeprodukter

Farvet hår har brug for ekstra pleje, og hvis du ikke skifter ud på din badeværelseshylde, når du begynder at farve hår, risikerer du at gå glip af vigtig genopbygning i hårstrået. Sørg for, at din shampoo og balsam er særligt produceret til at behandle farvet hår.

4. Du bruger ikke varmebeskyttelse

Den daglige føntørring og brug af glattejern sætter også deres præg på håret, og hvis der er sket skader i mikrobindingerne i dine farvede hårstrå, vil hårtørreren og glattejernet gøre endnu større skade på det allerede porøse hår.

Forkæl dig selv med et abonnement på IN og få en eksklusiv gave - KØB HER

5. Du farver håret derhjemme

Indtil nu har det været svært at beskytte håret ordentligt mod skader i hårstråene ved hjemmefarve, fordi den plejende teknologi simpelthen ikke har været tilgængelig hjemme på badeværelserne. Schwarzkopfs nye hårfarvningsserie – Color Expert – bringer nu plex-teknologien, som tidligere har været forbeholdt salonerne, hjem til dig. Omegaplex er et saloninspireret tretrinssystem, som beskytter og forsegler hårstrået gennem en helt ny professionel teknologi.

Color Expert fra Schwarzkopf med Omegaplex-teknologi kan altså beskytte dit hår under og efter farveprocessen, så dit hår forbliver stærkt og sundt – og farven holder længere.

Color Expert findes i 16 forskellige nuancer og indeholder en Omegaplex kur, du kan bruge 3 uger efter farvebehandlingen. Der findes ligeledes en plejende balsam med Omegaplex-teknologi.

Color Expert med omegaplex-teknologi indeholder altid Anti-Breakage Serum, Repair Sealer og Repair Reviver, så du er sikret det bedste resultat, der holder i længst tid. Du kan købe Color Expert i Bilka, kvickly, føtex og hos Matas lige HER

LÆS OGSÅ: Sådan opfrisker du dit hår med en ny farve til foråret - uden at gå til frisøren