Annonce
Foto: Getty Images
HÅR

Sådan dækker du de første grå hår

Det er en naturlig del af at blive ældre, men hvis du ikke er klar til at omfavne de første grå striber, kan du sagtens dække dem. Her er alt, du skal vide.

Man siger, at hvis man hiver et gråt hår ud, vokser der seks nye ud i dets sted. Det passer vist ikke helt, men det er stadig ikke et holdbart forsvar mod de første grå hår.

Er du begyndt at finde grå hår i manken? Det er en helt naturlig del af at blive ældre, men det er forskelligt, hvornår vores hår begynder at miste pigment. Hvis du gerne vil bevare din hårfarve, kan du farve håret hjemme med OmegaPlex-teknologi, som ikke skader håret. Schwarzkopf har udviklet Color Expert-serien, som gør plex-teknologien, der hidtil kun har været brugt på saloner, tilgængelig hjemme hos dig.

LÆS OGSÅ: 5 ting, som kan skade dit hår (når du farver det)

Hvorfor begynder håret at blive gråt?

Det er genetiske faktorer, der bestemmer hvornår kroppen lukker ned for pigmentproduktionen i håret. Nogle finder de første grå hår allerede i 20’erne, mens andre bevarer deres naturlige hårfarve i mange år.

Forskere arbejder på at finde ud af, om der er en forbindelse mellem stress og gråt hår. I sjældne tilfælde kan sygdom og medicin have indflydelse på, hvornår håret bliver gråt.

Hvad kan du gøre, når håret begynder at blive gråt?

Hvis du gerne vil bevare din hårfarve længere, kan du farve håret. Det er vigtigt at vide, at de hvide hårstrå absorberer farve i højere grad end de hårstrå, der stadig er pigmenterede. Derfor anbefales det, at du farver dit hår i en farve der er en tone lysere end din naturlige hårfarve, hvis du har mange grå hår, for ikke at ende med et for hårdt resultat.

Køb 6 nr. af IN og få en DAY taske med - kun 348 kr. SPAR 63%

Color Expert-serien med OmegaPlex-teknologi fra Schwarzkopf findes i 16 forskellige nuancer, så du nemt kan finde den farve der passer til din hårfarve. OmegaPlex-teknologien sørger for, at mikrobindingerne i hårstrået ikke bliver beskadiget under farvningsprocessen. Det sikrer dig et sundt og glansfuldt resultat.

Hvordan bevarer du hårets glans, når det bliver gråt?

Hvis du har været vant til at have eksempelvis en glansfuld mørk manke, kan de første grå hår godt få dig til at føle, at dit hår mister noget glans og ser mere mat ud. Derfor er det vigtigt at huske at pleje håret med produkter, der er skabt til at give mere glans.

Ud over hårfarve indeholder Color Expert-serien også en plejende balsam, der er med til at bevare hårets glans.

Color Expert findes i 16 forskellige nuancer.

Color Expert med OmegaPlex-teknologi indeholder altid Anti-Breakage Serum, Repair Sealer og Repair Reviver, så du er sikret det bedste resultat, der holder i længst tid. Du kan købe Color Expert i Bilka, Kvickly, føtex og hos Matas lige HER

LÆS OGSÅ: Her er de 5 værste ting, vi gør ved vores hår

 

Læs mere om: