Annonce
Sådan finder du den hårfarve, der klæder dig
HÅR

Sådan finder du den hårfarve, der klæder dig

Den rigtige hårfarve fremhæver dine øjne og din hudtone, mens en forkert nuance kan få dig til at se ældre ud, end du er. Få de bedste tips til at vælge den rigtige hårfarve her.

En ny hårfarve kan være en kærkommen forandring, men for at opnå det bedste resultat er det vigtigt at vælge en farve, der passer til din hudtone. Hårfarver findes nemlig i et hav af varianter, og der er stor forskel inden for eksempelvis bare blondt hår. For at finde den rigtige farve, er det vigtigt at vurdere sin hudtone og finde ud af, om man er varm eller kold i tonen.

Find din tone

Overordnet kan vi inddeles i fire toner – her navngivet efter årstiderne. Når du finder din årstid, er det nemmere at vurdere, hvilke hårfarver der vil klæde dig bedst.

Forår

Hudtone: Varm tone ovre i det gyldne eller ferskenfarvede. Tendens til rødmen og fregner.
Øjenfarve: Lyseblå, grå eller grønne – måske med små gyldne prikker.
Naturlig hårfarve: Typisk lyst, kan også være mørkere eller rødligt.
Gå efter hårfarver … med gyldne reflekser. Undgå de helt kolde askeblonde, og vælg i stedet gyldenblond, varm brun, kobber, varm rød og strawberry blonde.

Sommer

Hudtone: Rosa tone med en køligere undertone.
Øjenfarve: Blå eller grønne. De kan også være brune med prikker af blå, grå eller grøn.
Naturlig hårfarve: Lys eller mørk – med kold undertone.
Gå efter hårfarver … i det kølige spekter som sølvgrå, platin- eller askeblond, kold eller neutral brun. Hvis du vil have rødt hår, så vælg hellere en køligere rød end kastanje og kobber.

Efterår

Hudtone: Bronze eller gylden hudtone med varm undertone og eventuelt fregner.
Øjenfarve: Alle nuancer af grøn og blå.
Naturlig hårfarve: Mørkebrunt, kastanje, kobber eller rødligt.
Gå efter hårfarver … som fremhæver de varme toner – fx varme og gyldne brune farver, kobberfarvet og varm rød. Hvis du vil være blond, er det flottest med gyldne toner eller beige highlights.

Vinter

Hudtone: Kølig og lys. Dine blodårer ser typisk blå ud under huden.
Øjenfarve: Mørkebrun, grå, kold blå eller grøn.
Naturlig hårfarve: Sort eller mørkebrunt.
Gå efter hårfarver … der toner din naturlige mørke farve i en blå-sort, aubergine eller mahogni tone. Vær forsigtig med lysning eller highlights – de trækker typisk rødligt op, hvilket sjældent passer til din kølige hudtone. Så hvis du gør det, så vælg de koldeste toner.

Vurdér dit hår

Tag et kritisk kig på dit hår, inden du kaster dig ud i at farve selv. Er det meget skadet efter tidligere behandlinger? Så er det nok bedre lige at tage forbi en frisør for at være sikker på at ende med samme farve i hele manken. Har dit hår været farvet før, så det måske har to forskellige nuancer nu, så sørg for at følge instruktionen på indlægssedlen i pakken, så du giver rødderne mere farve end de spidser, der allerede har været farvet. Med Schwarzkopf Color Expert får du en OmegaPlex-behandling sammen med din hårfarve - så håret styrkes indefra, mens det farves, og igen med en kur 3 uger efter. 

LÆS OGSÅ: Sådan får du hårfarven til at holde længere

Sådan læser du farvekoderne på pakken

På hårfarvepakken står der altid en farvekode – som fx 10.1. Og den fortæller faktisk alt, du skal vide om selve farven.

Tallet foran punktummet viser tonehøjden – hvor lys eller mørk farven er. 1 er mørkest og 12 er lysest.

Tallet efter punktummet angiver refleksen – dvs. om farven er kold eller varm i nuancen. De kolde nuancer er dem, hvor tallet til højre for punktummet er .1, .2, .3 eller .9 – og de varme er .4, .5, .6, .7 og .8.

0: natur/ingen refleks, 1: cendré (blålig), 2: askefarvet, 3: grøn, 4: beige, 5: gylden, 
6: brun, 7: kobber, 8: rød, 9:violet

OBS! Ikke alle hårfarveproducenter bruger samme farvekoder, men køber du Schwarzkopf Color Expert, kan du være sikker på, at ovenstående gør sig gældende.

Color Expert findes i 16 forskellige nuancer. Der findes ligeledes en plejende balsam med OmegaPlex-teknologi.

Color Expert med OmegaPlex-teknologi indeholder altid Anti-Breakage Serum, Repair Sealer og Repair Reviver, så du er sikret det bedste resultat, der holder i længst tid. Du kan købe Color Expert i Bilka, Kvickly, føtex og hos Matas lige HER.

LÆS OGSÅ: Sådan dækker du de første grå hår

Læs mere om: