Annonce
3 tegn på, at du har sensitiv hud

3 tegn på, at du har sensitiv hud

Er din hud sensitiv? Find ud af det her – og få gode råd til, hvordan du bedst passer på den, og hvilken type produkter, der er de helt rigtige for din hud.

Selv om nogle af os godt kan føle det sådan, så er sensitiv hud faktisk ikke en hudtype. Det er en hudtilstand, som kan komme og gå. Det betyder også, at du kan gøre noget for at berolige din sensitive hud.

Sensitiv hud er overordnet set karakteriseret ved, at den er sårbar over for påvirkninger udefra – fx skift i luftfugtighed og vejr, slid og kosmetik, der ikke er lavet til sensitiv hud.

Typiske kendetegn på sensitiv hud:

  • Din hud bliver nemt tør og kløende – fx når vejret skifter
  • Din hud føles stram og har tendens til rødme
  • Du slår ofte ud af for skrappe kosmetiske produkter

Kan du genkende de tre kendetegn, har du højst sandsynligt sensitiv hud. Det positive er, at det ikke behøver at være en blivende tilstand – du kan selv gøre noget for at passe ekstra godt på din hud.

LÆS OGSÅ: Farvel til tør og irriteret hud med enkel og sikker hudpleje

Vælg produkter med få, gode ingredienser

Har du sensitiv hud, gælder det om at rense den nænsomt og give den en ekstra plejende creme med masser af fugt. Hold dig langt fra grovkornede peelinger og masker, der renser alt for hårdt, og vælg i stedet nogle gode produkter, der indeholder så få ingredienser som muligt.

Rensning af ansigtet
Avène Tolérance Cleansing Lotion er en mild lotion, der effektivt fjerner makeup, renser huden og frisker den op. På grund afTolérance-seriens emballages udformning, som modvirker påvirkning af bakterier udefra, er der ikke brug for konserveringsmiddel – hvilket betyder færre ingredienser og beskyttelse af hudens sunde mikroflora.

Fugt og pleje
Vælg helst en steril, plejende og skånsom creme som Avène Tolérance Emulsion eller Cream. De virker beroligende og blødgørende på huden og tilfører den fugt og næring – med en konsistens, som integreres hurtigt og fuldstændigt i huden.

Vi har testet

I foråret testede en række IN-læsere med tør og sensitiv hud hud Tolérance-produkterne fra Eau Thermale Avène, netop udviklet til sensitiv hud. 94 % af testpanelet* sagde, at deres hud er velplejet og fugtet med Tolerance Cream.

- Min hud føles silkeblød, og jeg har ikke længere tørre pletter i ansigtet. Det kan helt sikket mærkes, at det er milde produkter - før har jeg forsøgt med andre milde produkter, men de fik desværre min hud til at svie og klø.*

Eau Thermale Avène kan købes på apoteket og online HER

*) Undersøgelse foretaget foråret 2017 af IN for Avène. 78 testpersoner testede i 14 dage Avènes Tolerance-hudplejeserie.

Forkæl dig selv med et abonnement på IN og få en eksklusiv gave - KØB HER