Derfor skal du eksfoliere din hud
Foto: AOP
HUDPLEJE

Derfor skal du eksfoliere din hud - og sådan gør du!

Ser din hud tør, mat og kedelig ud? Så skal du i gang med at eksfoliere den. Her er 5 gode grunde til, hvorfor du skal eksfoliere din hud - og hvordan du gør.

Der er en masse fordele ved at få eksfolieret huden jævnligt - og dette er den perfekte sæson at starte på en ny vane, som giver en flottere hud i ansigt og på krop. Nogle af symptomerne på, at du har døde hudceller liggende på din hud er en tør, ujævn eller trist hud. 

LÆS OGSÅ: Guide: Sådan bruger du selvbruner

Når du er ung, er den naturlige regenererende proces ret hurtigt og der skiller huden sig af med de døde hudceller i løbet af 21 - 28 dage. Men jo ældre vi bliver, jo mere “doven” og langsom bliver denne proces. Cellefornyelsen og udskillelsen bliver sløvere og som følge deraf mister huden sin naturlige fugt og glød. Derfor er det endnu mere vigtigt at få eksfolieret din hud med alderen, gerne en til to gange om ugen, alt efter din huds behov.

Hvad kan du eksfoliere med?

Der er forskellige typer og måder at gøre det på, alt efter hvad din hud kan tåle og hvor sensitiv den er. I galleriet herunder finder du svar på, hvor du bør eksfoliere, hvordan og med hvad:

De bedste produkter til eksfoliering

LÆS OGSÅ: De 10 bedste frisurer til alle aldre

 

Læs mere om: