Sådan fjerner du mørke rander under øjnene
Foto: AOP
HUDPLEJE

Guide: Sådan fjerner du mørke rande under øjnene

Mørke rande under øjnene kan få dig til at se træt og slidt ud. Men der er en masse, du kan gøre, hvis du vil af med det trætte look.

Hvorfor får man mørke rande under øjnene?

Den tynde hud under øjnene reagerer på selv de mindste ubalancer, og derfor kommer du hurtig til at se træt, stresset eller dehydreret ud, hvis du ikke husker at passe på dig selv. Få din søvn, sund mad og rigeligt med vand.

Mørke rande under øjnene er noget af en sladrehank. De afslører nemlig om du har lige lovlig travlt, drikker vand nok, og om du får din skønhedssøvn. Hvis du har dem, er der heldigvis ting, du kan gøre. Læs med her, hvor IN’s skønhedsekspert Lene Huusmann, giver dig løsningen til at komme af med de mørke rande.

LÆS OGSÅ: Sådan bruger du en jaderulle

Vand er godt

Er du dehydreret, ses det lynhurtigt under dine øjne. Sørg for at få rigeligt med væske – minimum 1,5 liter vand om dagen.

Gå i seng

Det er ikke for sjov, at det hedder skønhedssøvn. Søvn er vigtigt for alt i kroppen, så sørg for at gå i seng til ordentlig tid, og få en god nattesøvn hver nat. Når du ikke har sovet nok, bliver blodkarrene under dine øjne nemlig ekstra store og synlige under den tynde hud ved øjenomgivelserne.

Spis sundt

Få dine vitaminer, særligt C-vitamin er godt mod mørke rande, da det hjælper kroppen med at producere mere kollagen, som er godt for huden.

Brug øjencreme

Vælg en øjencreme, der er målrettet mørke rande under øjnene. Den ultra tynde hud under øjnene har nemlig brug for særlig pleje, da hudens struktur, fasthed og tykkelse her er markant anderledes end i resten af ansigtet.

Concealer

Har du tendens til mørke rande, så er concealeren din bedste ven. Den dækker nemlig i et snuptag de synlige sladrehanke, som de mørke rande er. Det er dog ikke ligegyldigt, hvilken concealer du bruger. En let konsistens er særlig vigtig, hvis du har fine linjer rundt om øjnene, så concealeren ikke lægger sig i ”kager” i linjerne. Du kan med fordel vælge en concealer med et ”lyserødt-nude” skær, hvis dine rande er meget blålige, da den kolde tone udligner nuancen flot.

Prøv Mineral Concealer Duo fra MIILD til 240 kr. Kan købes online HER

Hvis intet virker…

Har du prøvet alt, og er dine mørke rande enten urokkelige eller arveligt disponeret, så kan du gøre en forskel med restylane under øjnene. Restylane er en filler, som består af 99% hyaluronsyre – et sukkermolekyle, som binder vand og skaber fasthed og spændstighed i huden samt 1% bindinger (pantenteret teknologi), som gør, at hyaluronsyren holder i op til 9-12 måneder.

Restylanen bliver lagt i de mørke rande og fylder fordybningen ud, hvilket samlet mindsker synligheden.  

LÆS OGSÅ: Sådan fjerner du hudorme

Læs mere om: