Hvad kan du bruge kokosolie til
Foto: AOP
HUDPLEJE

Kokosolie er et genialt skønhedsprodukt – se her, hvad du kan bruge det til

Det er egentligt ikke noget nyt, at kokosolie er en god skønhedsingrediens, men her kan du læse mere om kokosoliens skønhedsegenskaber og måske lære noget, du ikke vidste.

Kokosolie har efterhånden fået status som lidt af en mirakelingrediens, og det er der god grund til. Ikke alene er kokosolie en af de sundeste olier, olien er også fantastisk for immunforsvaret, for hjertet, og så har den antibakterielle egenskaber. Derfor er kokosolien kommet for at blive. I skønhedsindustrien findes der kokosolie i alt fra anti-age produkter, hårprodukter, sæbe, kropsprodukter – og et at forglemme: i makeup. Dermed giver det lidt sig selv, at kokosolie kan bruges til lidt af det hele.

LÆS OGSÅ: Kokosolie er godt, men hvad med kokosvand?

Kokosolie er nærende og har en blødgørende og fugtende rolle i skønhedsprodukter, hvor den findes. Vi tager her et nærmere blik på produkter, der indeholder kokosolie og giver dig et par tips til, hvordan du kan bruge kokosolie i rå form i din skønhedspleje – husk, at rå kokosolie er meget drøj, så du skal kun bruge et par dråber af gangen.

Økologisk Raw Kokosolie, Viridian, 229 kr. Kan købes online HER

Brug kokosolie i håret

Der findes et hav af produkter til håret, som indeholder kokosolie, og da olien har en blødgørende effekt på håret, er den især god i shampoo eller i hårmasker. Hvis dit hår er kruset , tørt eller slidt, er kokosolie med til at tilføre glans og fugt, så gå efter plejende produkter med kokosolie på ingredienslisten.

Tip: Hvis du er blond, og dit hår har en tendens til at blive skadet eller misfarvet, når du hopper i poolen på din ferie, så sæt håret op, og prøv at smøre en anelse ren kokosolie i din hår-knold. Det virker ikke blot som en kur på håret, men beskytter også mod klor.

Sun Moisturising Protective Milky Oil For Hair, Nuxe, 139 kr. Kan købes online HER

Brug kokosolie i ansigtet

Læbepleje, øjencremer, masker, ansigtscremer – you name it. Det bugner med produkter, som indeholder kokosolie. Meget makeup – for eksempel læbestifter og foundation – fås også med kokosolie på ingredienslisten, da det giver et mere cremet og blødt look, når produktet smøres på huden.

Tip: Brug et par dråber ren kokosolie som makeupfjerner. Det er effektivt og fjerner endda vandfast mascara.

Læbepomade Cerat Almond/Coconut, L:A Bruket, 79 kr. Kan købes online HER

Brug kokosolie på kroppen

I bodyscrubs, sæber, barberskum og lotions finder du ofte kokosolie, da de både har en helende effekt og efterlader pleje og fugt til huden. Kokosolie er den ultimative fugtgiver til tør hud, og det er derfor en god idé at vælge en bodylotion indeholdende kokosolie her til efteråret, hvor kroppen har brug for al den fugt, den kan få.

Tip: Brug ren kokosolie direkte på ru albuer og tørre fødder. Det virker enormt effektivt og blødgørende.

Coconut Milk Body Lotion, The Body Shop, 95 kr. Kan købes online HER

Læs mere om: