Sådan bruger du en jaderulle
HUDPLEJE

Sådan bruger du en jaderulle

Overvejer du at anskaffe dig en jaderulle? Bliv klogere på det trendy redskab – som har været brugt i århundrede.

Du har sikkert hørt om jaderuller eller set dem på diverse sociale medier, men ved du, hvad sådan en jaderulle egentlig gør godt for, og hvordan man bruger den?

Hvis du læser videre her, kan du blive klogere på jaderullen og de mange spørgsmål, du måtte have til den grønne skønhedstrend. Psst… Der er mange fordele at indhente ved at bruge en jaderulle!

Hvad er en jaderulle?

Jaderullen stammer fra Kina, hvor den har været brugt i århundrede. Man brugte den også dengang til at stimulere mikrocirkulationen og muskulaturen i ansigtet – altså det, som nogle i dag kalder ansigtsstyrketræning.

LÆS OGSÅ: 5 ting din hud vil elske dig for denne vinter

Denne form for ’træning’ af ansigtet kan virke forebyggende, ligesom man styrker cellevævet, blodgennemstrømingen, og din hud får mere glød.

Jaderuller fås i forskellige prisklasser, men fælles for dem alle er, at de fjerner dårlige energier og spændinger i ansigtsmuskulaturen.

Nederst i artiklen finder du tre bud på gode jaderuller i forskellige prisklasser

TIP

Læg din jaderulle i køleskabet! Så er den dejlig kold, når du skal bruge den. Det giver en skøn opkvikkende fornemmelse i huden – en god måde at starte dagen på.

Hvordan skal man bruge jaderullen?

Det fleste jaderuller har en lille og en stor ende. Den store ende bruger du på din hals, hage og pande, hvor du bruger den lille ende omkring øjnene og læberne.

Hvad gør jaderullen godt for?

Ligesom det er godt for kroppen, musklerne og vævet at træne, så er det godt for cellevævet, gløden og blodgennemstrømningen i ansigtet at bruge en jaderulle.

Desuden har jaderullen en beroligende effekt på nervesystemet og efter at have brugt den i et stykke tid, kan du fornemme og se en opstrammende effekt i huden. Med andre ord kan det godt betale sig at rulle løs i 5-10 minutter dagligt.

Har du tendens til hævede øjne om morgenen, kan det også anbefales at bruge jaderullen til at mindske hævelserne – og så føles det skønt og afkølende!

Husk desuden at rulle godt på din hals, da der kan sidde mange spændinger i halsområdet.

Nederst i artiklen finder du tre bud på gode jaderuller i forskellige prisklasser 

LÆS OGSÅ: 5 fejl, vi begår, når vi fjerner makeup

Hvilke produkter skal man bruge med jaderullen?

Rens din hud godt af – ligegyldigt om det er morgen eller aften, du bruger jaderullen – og påfør en lækker serum eller olie på huden, inden du bruger din jaderulle. Dit produkt absorberes også meget bedre, hvis du bruger din jaderulle ovenpå, så det er ren win-win!

Hvordan renser man sin jaderulle?

Din jaderulle skal renses hver gang efter brug, men det er heldigvis nemt! Du kan blot bruge en våd klud til at tørre din jaderulle ren.

Hvis du ønsker at give din jaderulle en større rengøring i ny og næ, så læg den i salt. Det siges, at salt fjerner energierne. Og læg så ellers altid din jaderulle tilbage i dens æske, så den er beskyttet og ikke får sollys.

Forkæl dig selv med et abonnement på IN og få en eksklusiv gave - KØB HER

TIP

Rulle-rulle-rulle-løs… Efter mange ganges brug,kan din jaderulle godt komme til at pive lidt. Det er der heldigvis råd for! Så skal du nemlig blot smøre den med lidt vaseline – så er den så god som ny igen.

Skønhedsekspertens tre bud på gode jaderuller i forskellige prisklasser:

SMUK jaderulle, 399 kr. Købes online HER

Ling, Jaderulle, 725 kr. Købes online HER

Combi Jaderulle, 399 kr. NEDSAT lige nu til 149 kr. Købes online HER

LÆS OGSÅ: Olie eller creme - hvad skal du bruge?

Læs mere om: