Sådan fjerner du hudorme
HUDPLEJE

Sådan fjerner du hudorme

Ser du dem, hver gang du kigger dig i spejlet? Hudorme er et irriterende hudproblem, men heldigvis er der råd for, hvordan du slipper af med dem.

Hvis du lider af hudorme, prøver du måske at dække dem dagligt med makeup, og det kan tilnærmelsesvist også mindske deres synlighed. Men hvorfor ikke i stedet gå til bunds i, hvorfor de opstår og sørge for, at de bliver væk?

Her kan du læse om årsagen til, at nogle af os får hudorme, og hvordan du kan slippe af med det irriterende hudproblem.

LÆS OGSÅ: 8 måder, du kan passe bedre på din hud

Årsagen til hudorme

Vi er vist mange, der kan blive enige om, at hudorme er godt gammeldags irriterende! Den gode nyhed er, at du rent faktisk kan gøre en hel del ved dem. For at bekæmpe hudorme, skal vi se på årsagen til, at de fremkommer, og det handler om dine porer.

Porerne er hudens åndehuller, og vi har dem naturligvis alle sammen. Men hos nogle er de større end hos andre. Jo større dine porer er fra naturens side, jo større er sandsynligheden – eller risikoen – for, at de vil blive tilstoppede og irriterede.

Porerne ses oftest tydeligere på næsen, i panden og på hagen – og så kan de være tilstoppede med en sort masse, som vi kalder hudorme.

Hudormene opstår ved, at huden har en overproduktion af fedt. Fedtet er godt for huden, da det er med til at fugte den, men en overproduktion af fedt kan resultere i, at det samler sig med døde hudceller og tilstopper porerne og sætter sig som en lille prop.

Når hudormen er sort, skyldes det blot, at tilstopningen har fået ilt – den oxiderer.

Minimér dine porer

Nogle af os har større porer fra naturens side, end andre, men det betyder ikke, at du ikke kan mindske deres størrelse, hvis du er en af dem, der har meget åbne porer.

Dine porer kan rent faktisk reduceres markant og blive pænere, hvis du blot gør den rette indsats.

Det er både størrelsen på porerne og deres renhed, der har betydning for, om du udvikler hudorme. Hvis du er ihærdig med rens og peeling, vil du hurtigt kunne se en forskel på dine porer, der vil blive mindre, pænere og uden de mørke og irriterende hudorme.

Husk på, at du hverken kan eller skal forsøge at fjerne dine porer. De skal være der og de har en vigtig funktion for din hud. Men deres renhed og udseende kan du ændre på.

LÆS OGSÅ: Hudpleje | Find de rigtige produkter til din hudtype

Det kan du gøre

For at minimere dine porer og holde dem rene, skal du sørge for at rense din hud dagligt. Sådan undgår du, at snavs og døde hudceller finder vej til dine porer og tilstopper dem.

Udover den daglige rens, er det væsentligt at give huden en peeling en til to gange om ugen – det vil sørge for, at du kan komme de irriterende hudorme til livs på den lange bane.

Vælg en peeling, der indeholder BHA – også kaldet salicylsyre. BHA er fedtopløseligt og fjerner dermed den overskydende fedt og ’proppen’ af døde hudceller og olie, der har sat sig i porerne. Dertil er BHA også eksfolierende, så det forebygger samtidig at porerne bliver tilstoppede, da det nænsomt fjerner det øverste hudlag, der blokerer porerne.

Sådan fjerner du eksisterende hudorme

Hvis skaden alligevel er sket eller der i ny og næ fremkommer en hudorm, kan du nænsomt fjerne den med fingrene.

Det vigtigste du skal huske er, at holde en god hygiejne og sørge for, at dine porer er godt åbne før du går i gang med at lægge pres på huden. Sådan gør du:

  • Rens dit ansigt
  • Påfør en udrensende maske, der åbner godt op for dine porer
  • Tag en dampende varm vaskeklud, som du holder over porerne i et minut
  • Beklæd dine fingre med en Kleenex (som en handske, der beskytter)
  • Pres forsigtigt på begge sider af hudormen
  • Rens huden endnu en gang
  • Påfør en fugtgivende maske på huden og lad den få ro

Forkæl dig selv med et abonnement på IN og få en eksklusiv gave - KØB HER