hård-hud-på-fødderne-3-tips-tricks-skønhed
Foto: AOP
HUDPLEJE

Sådan kommer du af med hård hud på fødderne

Sommer og sol er på vej – og det betyder, at dine fødder snart skal i et par sandaler. Her får du fodterapeutens tre tips til, hvordan du kommer af med hård hud og får smukke, bløde sommerfødder.

INs skønhedsekspert, har snakket med fodterapeuten, Joan Wismann, som her kommer med 3 tips til, hvordan du kommer af med hård hud på fødderne og kan springe i sandalerne uden tøven.

LÆS OGSÅ: Sådan får du pæne og velplejede fødder i sandalerne

3 Tips mod hård hud på fødderne

1: Skrub godt af

I badet kan du nemt fjerne de døde hudceller – det er den hvide kant rundt om neglen – med en blød neglebørste. Derefter kan du bruge en olie eller et billigt, supergodt produkt som vaseline. Vaseline har den egenskab, at den trænger dybt ned i huden og blødgør.

Pas på, at fødderne ikke er alt for længe i det varme vand, for så bliver huden for blød og mister sin beskyttende funktion. Fem minutter er som regel passende og gør huden tilpas blød til at fjerne både hård hud og få klippet neglene.

More Salt Body Scrub 03, Karmameju, 350 ml, 299 kr. Købes online HER

2: Hjemmearbejde

Det, der ofte generer os, er tørre, revnede hæle. Efter en fodbehandling, hvor hælene er blevet beskåret, kan du selv pleje og vedligeholde hælene ved at bruge en pimpsten (eller en simpel husholdningssvamp).

Brug den med lette cirkelstrøg til at børste hælene og afslut med en fed creme eller hælebalm. Pimpsten er et naturprodukt, hvorimod en fodfil ofte har en metalside – og netop metal mod hud giver pga. friktionen øget varme i huden. Øget varme i huden genererer faktisk mere hård hud, da huden beskytter sig selv.

Pimpsten, Badeanstalten, 49 kr. Købes online HER

3: Hop i masken

Maske trenden er nået helt ned til fødderne. Der findes både fugtgivende, peelende og blødgørende masker til fødderne og det kan altså godt betale sig at pakke fusserne ind og smække benene op i sofaen, mens man lader fødderne få en god omgang forkælelse.

Fodmaske Baby foot, 189 kr. Købes online HER

Undgå hård hud

Der findes ikke nogen generel måde at undgå hård hud på, men du kan mindske det ved at bruge korrekt fodtøj og ved at benytte en pimpsten, svamp eller neglebørste til at skrubbe områder med hård hud efterfulgt af en fed creme.

Fodcreme, Cosborg, 100 ml, 219 kr. Købes online HER

Hvorfor får vi hård hud

Nogle mennesker har mere tendens til at få hård hud end andre. Hård hud opstår ganske enkelt, når et område er ofte udsat for tryk.

Den hårde hud opstår, fordi kroppen vil beskytte sig mod slide huller, der hvor huden er udsat for tryk. Vær ekstra grundig med en fed fodcreme, fodbade og din pimpsten, hvis du hører til dem der let danner hård hud.

Søg hjælp

En god idé er at gå til en professionel ca. hver tredje måned, hvis du danner meget hård hud og måske hver 4-5 måned, hvis du ikke lider af hård hud, men gerne vil holde din fødder sunde og pæne.

En professionel fodbehandling gør underværker for alle og det er godt givet ud at holde fødderne fri for hård hud, ligtorne og andet. Det er trods alt vores fødder der bærer rundt på os hver eneste dag.

LÆS OGSÅ: 5 tips til velplejede fødder