Annonce
Foto: Getty Images
HUDPLEJE

Sådan passer du bedst på din hud i sommermånederne

Intet er så smukt som hud med glød, og velfugtet hud stråler og ser smukkere og sundere ud. Men hvordan plejer du din hud allerbedst igennem sommermånederne? Se med her.

Forår og sommer giver os endelig mulighed for at smide vinterens mange lag tøj og lade huden lappe en masse D-vitamin til sig. Velfugtet hud med masser af glød er målet, den stråler og ser sundere og smukkere ud – og vejen dertil kan være en nydelse i sig selv. Uanset hvor god tid du har til at forkæle din hud, er der en løsning for dig.

Den nemme løsning: Daglig fugt

Hvis du går i bad hver dag, så brug en mild vaskesæbe eller badeolie, der tilfører fugt. I stedet for at tørre kroppen grundigt med håndklædet, så dup kun huden på især ben og arme let med et håndklæde. Mens huden stadig er fugtig, smører du dig så ind i en god bodylotion eller creme. På den måde trænger fugten lettere ind i huden og giver en bedre effekt.

Men det er jo ikke alle, der bader hver dag, og det synes din hud faktisk er helt okay. Bare giv den en god creme, der nærer og plejer.

Brug eventuelt en bodylotion med serum for ekstra daglig pleje, der giver bløde og smukke sommerstænger. Det kan for eksempel være NIVEA Body Milk Rich Nourishing med deep moisture serum. Serummets indhold af mandelolie og antioxidanter giver huden ekstra modstandskraft – det perfekte forsvar til din sommerhud, når det kombineres med en god solcreme.

LÆS OGSÅ: Gør din hud blødere på 5 minutter

Den lidt mere avancerede: Tørbørstning

Fem minutters tørbørstning om dagen tager kampen op mod cellulite, og allerede efter to til tre uger kan du se resultatet af din anstrengelser. Brug en børste eller hamphandske, start nede ved fødderne, og arbejd dig opad ad ben, hofter, lår og mave i lange opadgående bevægelser. Derefter fra hænderne op ad armene til skuldrene. Undgå brystpartiet, der er lidt sart, og husk at det ikke handler om at skrubbe, men om at give huden en kærlig opvågning.

Tørbørstningen sætter hurtigt fart på forbrændingen og blodcirkulationen og stimulerer elasticiteten i huden – og gør du det om morgenen, kan du endda ofte mærke, at din træthed forsvinder. Slut af med en god bodylotion som NIVEA Body Milk Rich Nourishing, som giver fugt i op til 48 timer.

Den helt store selvforkælelse: Plejende massage

Massage er noget af det dejligste. Det er en skøn måde at få fordelt en creme og lade den trænge godt ind i huden, mens man samtidig fortæller kroppen, at den er forkælelsen og den kærlige behandling værd. 

Massér huden med håndvarm olie eller hudlotion – eller få en anden til at gøre det for dig. Du kan bruge en hvilken som helst olie fra køkkenet, så længe du kan lide duften, eller massere med en lækker creme i rigelige mængder. NIVEA Body Milk Rich Nourishing føles dejlig på huden, samtidig med at den fugter og gør huden mærkbart blødere.

Lad cremen sidde på huden i 5-10 minutter, så den har tid til at trænge godt ned i underhuden. Hvis du føler dig fedtet efter, så skyl eventuelt med lunkent vand.

Skønhedsredaktørens bedste råd

Hvad skal man særligt tænke på i forholdt til sommerhud? 
Hold huden smidig og lækker. Det er vigtigt, at huden ikke udtørrer. Hav derfor altid en god bodylotion ved hånden. 

Hvordan får man lækker sommerhud?
Se ovenfor. Tørbørst og eksfoliér – det fjerner døde hudceller. På den måde absorberes bodylotion bedre, og huden får mere glød. Pas på huden i solen, og husk solcreme!

Hvad kan man ellers gøre?
En sund krop har sund hud. Så drik vand, og spis god ’hudmad’ – det vil sige mad med højt indhold af de sunde fedtsyrer, for eksempel nødder, oliven og avocado.

LÆS OGSÅ: 5 ting, din hud ville ønske, du vidste

NIVEA Body Milk Rich Nourishing 250ml. Vejl. uds. pris 49,95 kr.

Læs mere om: