HUDPLEJE

5 tips til velplejede fødder

Fine sommersandaler ser bare bedre ud med et par velplejede fødder i. Gør dine fødder fine og sommerklar med disse 5 tips til velplejede fødder.

Når det gælder pleje og forkælelse, er fødderne for de flestes vedkommende den del af kroppen, som bliver forsømt allermest. Men det behøver slet ikke være så vanskeligt og tidskrævende at få velplejede fødder – følg bare disse 5 tips.

LÆS OGSÅ: Sådan kommer du af med hård hud på fødderne

Tip 1: Vask og plej dine fødder

Begynd med et fodbad i vand, som ikke er over 37 grader varmt, tilsæt en blødgørende fodbadeolie eller prøv evt. epson-salt, som ikke udtørrer (det finder du længere nede i artiklen). Efter 5-10 minutter kan du begynde at fjerne den hårde hud med en pimpsten (sådan en finder du længere nede i artiklen). Er fødderne tørre, kan du også bruge en fodfil (se længere nede i artiklen).

LÆS OGSÅ: Guide: Sådan bruger du selvbruner

Tør fødderne grundigt – særligt mellem tæerne – og skub forsigtigt neglebåndene tilbage med et håndklæde eller en rosenpind.

Klip neglene lige over med en neglesaks, og undlad at klippe neglene ned i siderne. Giv evt. neglene lidt negleolie (du finder en god én længere nede i artiklen).

LÆS OGSÅ: Hvor kan du spare, og hvor skal du spendere på hudpleje?

Smør fødderne ind i en fed creme uden kamfer eller mentol, da det kan virke udtørrende (du kan finde en rigtig god fodcreme længere nede i artiklen). Undlad at komme creme mellem tæerne. Hvis dine fødder er meget tørre, kan du smøre dem ind i creme og derefter pakke dem ind i plasticposer og sokker natten over. På den måde trænger cremen godt ind og plejer den tørre hud.

Tip 2: Forkæl dine fødder med en fodmassage

En dejlig fodmassage får fødderne og hele kroppen til at slappe af. Masser både indersiden, ydersiden, svangen og hele fodsålen fra tæerne og helt ud til hælen. Du kan også bruge en tennisbold eller en lille massagebold af nubret gummi.

Tip 3: Giv fødderne motion

Fødderne har godt af træning og udstrækning, fordi det styrker fodens muskler og bevægelighed. Derfor er det en god ide både at gå og løbe. Du kan også lave fodgymnastik, når du sidder foran computeren eller fjernsynet. Vip med fødderne, og krum og stræk eller spred og saml tæerne flere gange om dagen.

LÆS OGSÅ: Fodterapeuten advarer: Det må du aldrig gøre ved dine fødder

Tip 4: Slip fødderne fri

Tag skoene af når du kommer hjem, så fødderne får luft og frihed. Gå rundt på bare tæer – det styrker fødderne og giver velvære. Gå eventuelt en tur på bare fødder i sand eller lignende – det giver både afslapning og god muskeltræning.

Tip 5: Skift sko

Flade, høje, spidse, brede og bløde. Hvis du har mulighed for det, så sørg for at skifte fodtøj flere gange om dagen for at aflaste dine fødder.

Gode produkter til velplejede fødder

Herunder finder du 7 produkter, der vil hjælpe dig godt på vej til et sæt smukke, velplejede fødder.

LÆS OGSÅ: Bliv sommerklar: 3 gode vaner, du skal starte på nu

God, fed fodcreme


Aveda, Foot Relief, 125 ml, 185 kr. Kan købes online HER

Lækker negleolie til neglebåndene


CND, Marine Hydrating Oil, 236 ml, 319 kr. Find forhandler HER

Badesalt, der ikke udtørrer huden


Sard Kopenhagen, Epsom badesalt, 200 ml, 140 kr. Kan købes online HER

Hælstift, der blødgør hård hud


Matas, Hælstift, 25 g, 69 kr. Kan købes online HER

Elektrisk fodfil


Scholl Wet and Dry elektrisk fodfil, 559 kr. Kan købes online HER

Pimpsten, der kan bruges i badet


Volcanic Foot Stone, Exfoliating & smoothing, 149 kr. Kan købes online HER

Neglelak til smukke negle


Fra venstre:
Le Vernis, Longwear Nail Colour, 08 Pirate, 185 kr. Kan købes online HER
Yves Saint Laurent, La Laque Couture, 39 Beige Gallery, 195 kr. Kan købes online HER

LÆS OGSÅ: Den rette solbeskyttelse fra top til tå