Snyd dig til en fin sommerglød med selvbruner
Foto: AOP
HUDPLEJE

Snyd dig til en fin sommerglød med selvbruner

INs skønhedsredaktør giver dig en trin for trin-guide til, hvordan du bruger selvbruner - og vælger den rigtige.

Temperaturen er steget de sidste dage og det varer ikke mange dage, før vi kan begynde at vise de bare ben og arme frem.
Her fortæller IN skønhedsredaktør Silke Grane, hvordan hun selv bruger selvbruner og hvilke, der er hendes favoritter.

- Jeg er meget pernittengryn med selvbrunere og hvordan de dufter. Mange får sådan en mærkelig metalagtig duft, når de har siddet lidt på huden. Jeg har endnu ikke fundet en, som er fuldstændig duftfri, men nogle gode, som dufter meget lidt, siger hun.

Til ansigtet

-  Jeg har de sidste par år brugt Estée Lauders Bronze Goddess Self-Tanning Lotion for Face, den er fin og cremet i konsistensen og så giver den en sindssyg flot, og meget diskret shimmereffekt til huden, som ses med det samme. Det får virkelig huden til at stråle, så den er perfekt under fx mineralpudder, hvis man føler sig lidt træt og grå. Ellers bruger jeg den også nogle gange, inden jeg går i seng, så jeg bare vågner op med en sund og meget naturlig glød.
Estée Lauder Bronze Goddess Self-Tanning Lotion, 250 kr. Kan købes online HER

Forkæl dig selv med et abonnement på IN og få en eksklusiv gave - KØB HER

Til kroppen

- Til kroppen har jeg flere favoritter. I opstartsfasen, hvor huden er helt bleg, starter jeg med en bodylotion med indbygget selvbruner i. Ofte fås de i to farvevarianter og jeg starter som regel med den til lys hud, så jeg er sikker på, at farven bliver naturlig. En af mine favoritter er Dove Summer Glow Bodylotion, som jeg bruger hver dag og efter to-tre dage begynder at se en gylden glød på huden. En meget sikker måde at få kulør på uden at få grimme striber.
Dove Summer Glow Bodylotion, 50 kr. Kan købes online HER

LÆS OGSÅ: Sådan får du hud der stråler - blandt andet med selvbruner!

- Når først jeg har fået kulør, skifter jeg gerne over til en rigtig selvbruner, som kan give mere dybde til kuløren. Her er jeg blevet rigtig glad for Tinted Self Tan Gel fra Vita Liberata, som kan ses på huden grundet farven. Farven kan ses allerede efter nogle timer og duften er minimal.
Tinted Self Tan Gel fra Vita Liberata, 219 kr. Kan købes online HER

Benene

- Da mine ben og fødder har meget svært ved at blive brune, fungerer den Golden Beauty Summer Legs fra Helena Rubinstein rigtig godt for mig. Den er farvet og dermed får jeg både en gylden glød med det samme, men så er det også en fordel, at jeg kan se, hvor jeg har smurt den på henne. Den har også en fin perlemorsagtig effekt, som giver benene et flot skær.
Helena Rubinstein Golden Beauty Summer Legs, 125 ml, 265 kr. Kan købes online HER

Tre trin til hvordan du bruger din selvbruner

1. Sørg for at eksfoliere huden jævnligt, gerne en gang om ugen, så du hele tiden får fjernet de døde hudceller og skaber en god, jævn base til selvbruneren
2. Med mindre det er en bodylotion med selvbruner, skal huden stadigvæk har en fugtighedscreme på inden. Lad den trække ind i nogle minutter inden du bruger din selvbruner
3. Brug kun et tyndt lag selvbruner og vent til dagen efter med at bruge mere, så du kan se hvordan og hvor meget farve udvikler sig. Husk altid at vaske hænderne grundigt bagefter, så du undgår orange håndflader

Ups, det gik galt alligevel

Har du fået striber eller glemt at vaske hænderne efter brug af selvbruner, kan du redde den med Tan Detox fra St.Tropez. Du skal helst have et karbad, hvor du kan hælde to kapsler af olien ned og så er det med at sidde i blød. Der følger også en eksfolierende handske med, som du kan bruge bagefter.

LÆS OGSÅ: Sådan gør du din appelsinhud mindre tydelig