Snyd dig til smuk glød – hvilken selvbruner-metode passer til dig?
HUDPLEJE

Snyd dig til smuk glød – hvilken metode passer til dig?

Gylden og lækker hud? Ja tak! INs skønhedsekspert guider dig her til 6 forskellige metoder, du kan bruge til at snyde dig til en gylden glød uden at lægge dig under solens skadelige stråler.

Snart titter forårssolen frem, og vi skal til at vise bare ben i kjolerne. Hvis du er en af dem, der gerne vil vil kickstarte sommergløden inden den tid, kan en selvbruner være en ven i nøden.

Men skal man vælge gelé, creme, mousse eller olie? Her får du en guide, der vil hjælpe dig med at finde den helt rigtige selvbruner-metode til dig.

LÆS OGSÅ: IN TESTER | Få en lækker glød mens du bader

Den rigtige selvbruner til dig

Der findes et hav af selvbrunere på markedet, og det kan ærlig talt være lidt af en jungle at finde den helt rigtige metode… Den der er let at påføre, som ikke klistrer, som er perfekt i farven eller som ikke giver striber. Her finder du den helt rigtige til dig!

Den klassisk selvbruner

Fordelene:
Denne selvbruner har en super lækker konsistens i form af en fugtgivende gelé-creme, som giver en smuk, naturlig bronzefarve. Den er alle pengene værd, hvis du spørger mig. Man lugter ikke af selvbruner og den glød, man får, er ekstraordinær!

Ulemperne:
Når du bruger denne form for selvbruner, kræver det at du smører dig grundigt ind og husker at få cremen smurt godt ud alle steder, da man ikke kan se, hvor cremen er påført og derved godt kunne komme til at glemme visse steder.


Silky Bronze Self Tanning For Body, Sensai, 150 ml, 610 kr. Kan købes online HER

Den regulerbare selvbruner

Fordelene:
Der er efterhånden flere selvbruner-dråber på markedet, men den jeg bedst kan lide er den fra Rudolph Care. Du blander helt enkelt dråberne i din yndlings dagcreme eller body lotion. Ikke alene kan man opbygge en fin og super naturlig glød, men de flydende dråber er også rige på alt fra antioxidanter og essentielle fedtsyrer til vitaminer og mineraler, der forebygger aldringstegn.

Ulemperne:
Når du først har prøvet dråberne, bliver du lidt afhængig af dem! Den eneste ulempe er derfor, at det kan blive en dyr fornøjelse at forelske sig i ”A Hint of Summer”.


A hint of Summer, Rudolph Care, 50 ml, 345 kr. Kan købes online HER

LÆS OGSÅ: Skønhedsredaktøren anbefaler: Den hurtige sommerglød

Den guidende selvbruner

Fordelene:
Vil du gerne vide, hvor langt du er nået i din indsmøring – om du for eksempel har sprunget områder over? - så kan en ’tinted mousse’-selvbruner være en god idé. Det er en selvbruner med farvepigmenter i selve moussen, så man let kan se, hvor man har påført den.

Ulemperne:
Eneste minus er, at man SKAL bruge en påføringshandske, ellers bliver ens hænder alt for brune og misfarvede i forhold til resten af kroppen.


Self Tanning Tinted Mousse, Vita Liberata, 100 ml, 219 kr. Kan købes online HER

Den hurtige selvbruner

Fordelene:
På bare ti minutter kan du få en smuk, gylden glød. Det vil sige, du slipper for at gå rundt og føle dig klistret en hel dag. Du påfører nemlig blot denne selvbruner, lader den sidde i ti minutter, og så går du i bad og vasker den af. Efterfølgende opbygges farven i løbet af de næste 4-6 timer. Og den virker, skal jeg hilse at sige! Det er befriende, at man ikke skal gå rundt med selvbruneren på i timevis og føle, at ens tøj bliver fedtet ind eller misfarvet.

Ulemperne:
Jeg har endnu ikke fundet nogle ulemper ved denne selvbruner.


10 Minutes Tan, Vita Liberata, 150 ml, 249 kr. Kan købes online HER

Forkæl dig selv med et abonnement på IN og få en eksklusiv gave - KØB HER

Selvbruneren på spray

Fordelene:
Vælger man en selvbruner på spray, så bliver det ikke meget lettere. Man behøver ikke en gang at få fingrene involveret i sin tanning. Denne spray kan tilmed bruges dagligt for at opbygge en lækker glød. Ud over at den giver en fin glød, så fugter den også huden. Der findes et hav af forskellige selvbruner-sprays til kroppen. Her kan du med fordel vælge en, der er tinted (farvet), så du kan se, om du har fordelt sprayen jævnt og over det hele og dermed undgå pletter og striber.

Ulemperne:
Det er svært at pege på ulemper ved denne metode – det skulle være, at nogle produkter har den karakteristiske selvbruner-lugt – men det er langt fra dem alle.


Gradual Tan h2O Tan Mist, James read, 100 ml, 225 kr. Kan købes online HER

Spraytan

Fordelene:
Er du ikke meget for at kaste dig ud i selvbruner-eksperimenter derhjemme, så gå til en professionel, og få en spraytan. Sådan undgår du også striber og ujævnheder, og kroppen får en flot ensartet farve. Gå altid til en autoriseret professionel, f.eks. kan jeg anbefale Tanning Danmark, så du ved, at der er styr på både produkt og service.

Ulemperne:
Det koster en del mere end diverse hjemme-metoder, men det er det værd – især hvis du skal til stor fest eller inden badeferien kalder.

LÆS OGSÅ: Få slanke ben med selvbruner