MAKEUP

Detaljen der gør dig yngre at se på

Det fregnede look er hot, og så har det den heldige effekt, at det får dig til at se yngre ud

Lillepige-looket med fregner er både blevet spottet på London Fashion Week samt i reklamer for nye produkter fra det populære mærke MAC. Er du ikke udstyret med de små pigmentpletter fra naturens side, så er de lette at lave med makeupudstyr og lidt fingerfærdighed. Det forklarer makeupartisten Sam Chapman fra Pixiwoo.com til Dailymail.co.uk.

"Mange mennesker spørger mig, hvordan de kan dække deres fregner, men jeg opfordrer dem til at bevare det naturlige look. Der er noget ungdommeligt og friskt over fregner. Hvis du ikke har dem i forvejen, er de nemme at lave," siger Sam Chapman til Dailymail.co.uk.

Her er makeupartistens guide til at lave falske fregner med makeup:

1) Læg et dækkende lag med din almindelige foundation, så din hud ser ensartet ud

2) Tag en bronzing base makeupcreme, og smør den hen over din næseryg og ud på det øverste af kinderne, så du får en lidt brunere glød som base for fregnerne.

3) Tag en lidt lysere øjenskygge, og dup med applikatoren, så du får masser af relativt tæt placerede fregner.

4) Brug en spids, men blød øjenskyggeapplikator og en pudder i en tone, der er lidt mørkere end din egen hudfarve og dup små fregner hen over næseryggen og ud på kinderne.

5) Brug nu en lidt mørkere farve, og lav flere fregner med applikatoren ind imellem de andre.

6) Da folk med fregner også får dem andre steder end hen over næsen og øverst på kinderne, skal du slutte arbejdet af med også at duppe applikatoren med de to farvenuancer i resten af ansigtet. Dog meget mindre koncentreret.

Makeupartisten forklarer, at da naturlige fregner varierer i farve, placering og form, er det vigtigt, at du ikke er for systematisk, og at processen foregår i flere lag. Det får looket til at se mest naturligt ud.