Foto: Mondadori
MAKEUP

SKØNHED | Sådan fremhæver du din øjenfarve

Er du typen, som er groet lidt fast i at bruge de samme farver i din makeup? Eller holder du dig til de sikre, brun og sort? Så kig med her – for du kan sagtens springe ud i nye farver, der endda kan komplementere din øjenfarve og få den til at stråle.

Blå øjne

For at skabe intensitet og dybde kan du prøve en petroleumsgrøn skygge som en flot kontrast til dine blå øjne og virkelig få dem til at lyse. Har du ikke mod på at lægge den på hele øjelåget, så brug den evt. som en blød eyeliner langs vippekanten. Er du til de lidt mere klassiske farver, vil blomme, dyblilla og metalliske nuancer som bronze og grå virkelig få den blå øjenfarve til at stråle.


Petroleumsgrøn: Illusion D’Ombre, Griffith Green, Chanel, 217 kr.

Fås online HER

Bronze:Cremeøjenskygge, Color Tattoo fra Maybelline, On and On Bronze, Maybelline, 49 kr.
Fås online HER

LÆS OGSÅ: SKØNHED | Gråt er flot

Grønne øjne 

Er du så heldig at være udstyret med grønne øjne, kan du næsten bruge alle farver. Men særligt de mere dybe blommefarver med en rødlig under-tone, en metallisk mosgrøn eller taupe, som er en grålilla nuance, vil få den grønne øjenfarve til at poppe.


Blomme: Ombre Hypnôse, Violine tresor P209, Lancôme, 230 kr.
Fås online HER 

Taupe: Cremeøjenskygge, Full Metal Shadow, N7 Aquatic Copper, Yves Saint Laurent, 230 kr.
Fås online HER

Brune øjne 

Har du brune øjne, kan du fremhæve farven med andre mørke nuancer. Det lyder måske ikke som et oplagt valg, men en mørkeblå farve kan skabe en blødere kontrast til varme, brune øjne. Er dine øjne mere lysebrune, kan du forstærke farven med en metallisk guldgrøn eller kobberfarvet øjenskygge. Mens en ren guld er den smukkeste farve, når du vil have mere lys til øjnene.

 


Mørkeblå: Eyes to kill Solo 2Armani Navy, Giorgio Armani, 265 kr.
Fås online HER

Grøngul: Løs øjenskygge, Pigment, Old Gold, Mac, 195 kr. 
Fås online HER 

Grå øjne

For at fremhæve den blå farve, der kan være gemt i dine grå øjne, kan du bruge en glitrende koksgrå øjenskygge som kontrast. Vil du have et varmere og blødere udtryk, fremhæver bronze og kobber de små brune prikker, mange kan have gemt i iris.


Koksgrå: Style Eye-Con Pan, The Mod, Marc Jacobs, 300 kr.
Fås i Sephora-butikker. 

Bronze: Cremeøjenskygge, Core Color, My Two Cents, Benefit Cosmetics, 150 kr. 
Fås online HER eller i Sephora-butikker. 

 

TIP

Har du en mere blandet øjenfarve, er du faktisk heldig! Du kan nemlig bruge alle farver øjenskygge til at trylle den farve frem i dine øjne, du ønsker at fremhæve. 

LÆS OGSÅ: IN tester | Mascara der giver længde og fylde