SUNDHED & TRÆNING

9 råd til at få den flade mave

Få gode råd til, hvordan kosten kan hjælpe dig af med mavefedtet

Hvis du vil af med det irriterende mavefedt, er det ikke nok at forsøge at træne det væk. Kosten spiller nemlig også en rigtig stor rolle.

Michelle Kristensen, der er træner og kostvejleder hos magasinet I Form, har udarbejdet følgende ni gode retningslinjer for, hvad du må og ikke må spise for at få en flad mave på otte uger. Herudover skal du naturligvis også træne.

Drop sukkeret

Is, kager, slik og tørret frugt skal ikke indgå i din kostplan. Sukker er helt forbudt. Michelle Kristensen fra I Form anbefaler det naturlige sødemiddel Stevia, som er 2-300 gange sødere end sukker, hvis man er virkelig trængende efter noget sødt.

Pas på kulhydrater

Skal mavefedtet væk, skal du holde dig fra kulhydrater som ris, pasta, brød mv., som er stivelsesholdige.

Læs også: Her er Jessica Albas kontroversielle slanketip

Drik masser af vand

Det er vigtigt at drikke meget vand, og du må meget gerne begynde dagen med at drikke en halv liter vand, da du er dehydreret efter en nat uden noget som helst. Får du ikke nok vand, falder dit stofskifte, og du får dermed sværere ved at tabe dig.

Sammensæt måltiderne rigtigt

Du skal gerne spise den rigtige mængde protein, fedtstof og grøntsager. En portion protein kan eksempelvis være 125-150 g oksekød, fisk eller fjerkræ eller 200 g skaldyr, og en portion fedtstof kan være en spsk. olie eller 20 g feta. De bedste grøntsager at spise er eksempelvis broccoli, agurk, kål, tomat, spinatblade, bønnespirer og fennikel. Gulerødder, jordskokker, persillerod og lignende må du helst ikke spise mere end tre gange om ugen.

Kaffe

Drik gerne te, men hold lidt igen med kaffen. Hold dig til to-tre kopper god kaffe om dagen og drik den sidste kop inden kl. 15, så den er ude af kroppen inden sengetid.

Du må synde fire gange

Du må gerne synde fire gange i løbet af de otte uger. Det kan være, du savner et stykke wienerbrød, en god middag med et glas rødvin eller en portion havregryn om morgenen.

Læs også: Få Hollywoods fem hotteste slanketips

Alkohol

Undgå helst alkohol, men det kan være okay at drikke et enkelt glas til de fire "syndemåltider".

Vej ikke maden

Når du skal have 125 g kød til et måltid, er du nok nødt til at veje det den første uge. Men herefter kan du formentlig godt sjusse dig frem til det. For det er ikke afgørende, om du får 10 g for meget eller for lidt, skriver I Form.

Vælg de ubehandlede fedtstoffer

Her taler vi om koldpressede olier som rapsolie og olivenolie og rigtig smør.

Læs også: Her er krydderierne, der slanker