granatæble
Foto: AOP
SUNDHED & TRÆNING

Granatæble - 7 grunde til at spise granatæble

Granatæble har nogle fantastiske sundheds- og skønhedsboostende egenskaber - og så smager de herligt! Læs med her, hvor vi giver dig de 7 bedste grunde til at spise flere af de lækre røde kerner!

Granatæble - ét af de mest effektive superfoods

De saftige granatæblekerner er utroligt alsidige, og kan blandt andet bruges i salater, risretter, kødretter, smoothies, yoghurter og som juice. Et enkelt granatæble har omtrent 100 kerner og indeholder også ca. 100 kalorier, hvilket gør dem perfekte som en sund snack! Granatæbler kan også bruges til at beskytte mod en række alvorlige sygdomme, inklusiv kræft og hjertesygdomme.

Her giver vi dig nogle af de bedste grunde til at tilsætte granatæbler til din madplan.

LÆS OGSÅ: Perfekt salat til julemåneden - rødkålssalat med granatæble

1. Granatæbler hjælper med at reducere dårlig kolesterol

Granatæbler er fyldt med kraftige antioxidanter, som hjælper med at reducere dårlig kolesterol, sænke et forhøjet blodtryk og mindske din risiko for at få hjertesygdomme. Spis gerne et granatæble om dagen eller tilsæt kernerne til sunde måltider og drikke, som salater og juice.

2. Granatæbler har et lavt sukkerindhold

Sukker er virkelig en synder, når det kommer til den generelle sundhed, og kan desuden føre til overvægt og være skyld i hudproblemer. Men sukker har også vist sig at øge risikoen for kræft og hjertesygdomme. Derfor er det afgørende vigtigt, at man mindsker sit sukkerforbrug, eller fjerner det helt fra sin daglige kost. De fleste frugtsorter indeholder meget frugtsukker, men granatæbler har et meget lavt sukkerindhold, hvilket betyder at de er gode for blodsukkerniveauet. En halv kop med granatæblekerner indeholder 8 gram sukker og cirka 70 kalorier.

3. Granatæbler booster din hjerne og dit humør

På grund af det høje indhold af hjerne-boostende antioxidanter, kan granatæbler hjælpe med at forbedre din hukommelse og kognitive formåen. De kan også reducere din risiko for at få Alzheimers, og er særligt nyttige for mennesker der lider af denne sygdom. Desuden bidrager granatæbler til et forhøjet serotonin-niveau i hjernen, kontrollerer humørsvingninger og kan endda være med til at forhindre angst og depression. 

4. Granatæbler reducerer et forhøjet blodtryk

Undersøgelser viser, at granatæbler kan hjælpe med at sænke et højt blodtryk, og er særligt hjælpsomme for mennesker med et kronisk højt blodtryk. Granatæblejuice såvel som kerner, er desuden rige på antioxidanter, der har en særlig gavnlig effekt på blodårene.

Forkæl dig selv med et abonnement på IN og få en eksklusiv gave - KØB HER

5. Granatæbler har anti-aging egenskaber

Granatæbler er kendt for deres fantastiske anti-aging egenskaber. Hvis du tilsætter granatæbler til din daglige kost, vil det hjælpe dig med at bekæmpe rynker og for tidlig aldring af huden. De røde kerner indeholder nemlig det ultra-kraftige antioxidant - polyfenol, som forebygger tegn på aldring. Det lyder som en god grund til at tilsætte nogle grantæblekerner til sin salat eller yoghurt allerede i dag!

6. Granatæbler forhindrer kræftceller i at vokse

Selv om grøntsager og frugt ikke kan kurere kræft, så kan de i høj grad være med til at stoppe udviklingen af kræftceller. Granatæbler er en af de bedste former for frugt til at hjælpe med at forebygge kræft, hvis du spiser kernerne eller drikker granatæblejuice jævnligt. Du kan fx tilsætte de saftige kerner til en lækker morgen-smoothie.

7. Granatæbler har anti-inflammatoriske egenskaber

Ved at spise granatæbler reducerer man samtidig inflammation, og det kan bl.a. være med til at bekæmpe leddegigt-symptomer. Granatæblet kan også hjælpe med at forebygge bruskskader og er absolut fantastisk for dine led. På grund af de fremragende anti-age egenskaber, kan granatæbler hjælpe dig med at holde dine led sunde. Derudover kan granatæblejuice også hjælpe med at lindre ledsmerter.

Kilde: Womanitely

Hvordan piller man et granatæble?

Se med i videoen, og få opklaret, hvordan man lettest får kernerne ud af et granatæble uden at få rød frugtsaft ud over hele køkkenet:

LÆS OGSÅ: 10 gode råvarer at spise om vinteren