Ondt i halsen
Foto: AOP
SUNDHED & TRÆNING

Ondt i halsen? Her er 5 naturlige måder at lindre det på!

Er du en af de uheldige, der er ramt af den nærmest obligatoriske efterårssnue, så er der her 5 måder, hvorpå man kan lindre ondt i halsen.

5 naturlige metoder til lindring af ondt i halsen

Alle folk synes at gå rundt og hoste, snøfte, nyse og sprutte. Det virker til at være uundgåeligt ikke at blive smittet med forkølelse i disse dage. Den obligatoriske efterårssnue er over os, og et af de klassiske områder vi rammes på er ondt i halsen. For at lindre smerterne kan man holde halsen varm og hvile meget, men foruden dette er der faktisk også en række midler fra naturen, vi kan benytte os af for en lindrende effekt.

LÆS OGSÅ: Sådan kan du styrke dit immunforsvar

Det kan være meget individuelt, hvad der fungerer, men prøv dig frem med disse 5 naturlige midler:

Pebermynte

Pebermynte bidrager ikke kun med frisk ånde, det har også en lang række andre gode egenskaber. I århundrede har man brugt det som naturlægemiddel mod fordøjelsesbesvær men også forkølelse. Urten indeholder nemlig mentololie, og det er både bakterie- og parasitdræbende samt azulenolie, som har betændelseshæmmende og sårhelende egenskaber. Man kan for eksempel bruge pebermynte i te. Her kan man bruge to blade fra urten i stedet for tebreve, smuldrede disse blade, hælde kogende vand over dem og lade det trække i 10 minutter.

Gurgle i saltvand

Flere undersøgelser viser, at saltvand kan virke forebyggende mod ondt i halsen og slem hoste og samtidig også virke lindrende. Det skulle reducere hævelser og løsne slimet i halsen. Man skal kun bruge en kvart teskefuld salt til et glas lunt vand. Husk dog at spytte vandet ud igen og ikke drikke det!

LÆS OGSÅ: Sådan kommer du i gang med fitness

Lakridsrod

Lakridsrod er endnu et historisk naturligt middel mod forskellige sygdomme. I senere år har man dog også opdaget dennes effekt på ondt i halsen. Varme drikke kan også være godt mod ondt i halsen. Derfor kan det være en god idé at kombinere disse gavnlige effekter og koge te på lakridsroden og lade den trække. Det er dog vigtigt ikke at indtage for store mængder lakridsrod, da det blandt andet kan hæve blodtrykket.

Honning

Honning har en bakteriedræbende virkning som kan være gavnlig som symptombehandling af ondt i halsen. Den helende effekt dør dog, hvis honningen bliver over 40 grader varm. Så skal honningen bruges i teen eller den varme mælk, skal drikken afkøles en smule, før honningen røres i. Man kan dog også nyde en teskefuld lige fra glasset!

Echinacea (rød solhat)

Er du først ramt af sygdommen, er der ikke andet for end at lade immunsystemet klare det. Man kan symptombehandle og lindre smerten i halsen med midlerne her i galleriet, men med echinacea (rød solhat) kan man gøre noget godt for immunsystemet og måske hjælpe det lidt på vej. Efter sigende skulle det faktisk forkorte sygdomsperioden med et halvt døgn. Det kan man blandt andet gøre ved at putte et par dråber af echinacea-væske i et stort glas vand og drikke det.

Kilde: wallstcheatsheet

Giv et abonnement i julegave - vælg mellem 17 forskellige blade og magasiner - KØB HER

Læs mere om: