Foto: Martin Tanggaard
SUNDHED & TRÆNING

PROTEIN POWER – fra planteriget

Næringsstoffet protein er kroppens byggesten. Rødt kød indeholder masser af protein, men verdens førende kræftforskere advarer os mod at spise for mange røde bøffer. Så hvad kan vi, der gerne vil nyde godt af kødets høje indhold af protein, ty til i stedet?

Næringsstoffet protein er kroppens byggesten. Det bruges til at opbygge celler, væv, hormoner, antistoffer og enzymer i vores krop. Proteinrig mad mætter, øger vores forbrænding og er med til at opbygge og vedligeholde musklerne. For at undgå for meget rødt kød, er fisk og kylling gode proteinkilder, men ikke alle er vilde med fisk, og kylling bliver uspændende i længden. 

LÆS OGSÅ: Så meget protein skal du spise for at holde dig slank

Martin Kreutzer, der er ernæringsekspert og forfatter, opfordrer os til at gå den grønne vej, som vegetarerne kender så godt. Planteriget gemmer nemlig på en lang stribe proteinkilder, vi kan spise uden at bekymre os – og som også bidrager med en masse andre sunde stoffer.

Se med i galleriet:

Planterigets proteinkilder

LÆS OGSÅ: 51% RAW | Få 2 lækre opskrifter

nyhedsbrev